Tuesday, February 10, 2015

Viper Ribs 2015: Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών - The Hellenic Rib Racing championship

 Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs 2015 θα ξεκινήσει στην Ρόδο στις 15-17 Μαίου και πρόκειται να  συνεχιστεί σε 4 ακόμα αγωνιστικές σε διαφορετικά σημεία της χώρας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνονται η Κως 5-7 Ιουνίου, η Λέρος 3-5 Ιουλίου, τα Χανιά 11-13 Σεπτεμβρίου και ο Βόλος 25-27 Σεπτεμβρίου. Δύο νέες κατηγορίες έχουν προστεθεί με στόχο να χαμηλώσουν το κόστος συμμετοχής  για τους διαγωνιζόμενους: Η Rib Sport 4C και η Rib Super Sport 6C όπου τα συμμετέχοντα σκάφη θα πρέπει να κινούνται με ένα 4 κύλινδρο ή ένα 6 κύλινδρο κινητήρα αντίστοιχα. Επίσης η κατηγορία Open Evolution επιτρέπει στα διαγωνιζόμενα ταχύπλοα να φέρουν διαφορετικούς τύπους πρόωσης. Περισσότερα στο ΔΤ που ακολουθεί.


This year Hellenic Rib Racing championship Viper Ribs 2015 will commence in Rhodes on May 15-17 and is scheduled to be completed in  4 more phases in different locations in Greece. More analytically the timetable includes Kos  June  5-7, Leros July 3-5, Chania September 11-13 and Volos September 25-27. Two new racing categories will be added with the aim to lower the cost for the participants: The Rib Sport 4C and the Rib Super Sport 6C where the boats can be powered with a 4 Cylinder or a 6 Cylinder engine respectively. Also,  the Open Evolution class  allows boats with various propulsion systems to participate. More information in the following Press Release (Greek).
Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού sport, που σε μια χώρα σαν την δική μας που περιβάλλεται από Θάλασσα, τα υδάτινα sport βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν. 

Για αυτούς του λόγους αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος σημαντικές αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα.
Ιδιαίτερα με τις αλλαγές στις κατηγορίες, εκμηδενίζονται οι λόγοι για εντάσεις & εμπνέεται ένα δυνατό αίσθημα δικαίου, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν  με ίσους όρους!
Στην κατηγορία Rib Sport 4C μπορούν να συμμετέχουν ταχύπλοα σκάφη με έναν τετρακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα. 
Στόχος η δημιουργία μίας κατηγορίας με φθηνό κόστος καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι μεταχειρισμένοι κινητήρες αλλά και μικρά σκάφη σε πολύ χαμηλές τιμές. 

Στην κατηγορία Rib Super Sport 6C μπορούν να συμμετέχουν ταχύπλοα σκάφη με έναν εξακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα.
Αυτή η κατηγορία η οποία υπάρχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, είναι πραγματικά μοναδική, με μεγάλο ανταγωνισμό & χαίρει του Διεθνή θαυμασμού, καθώς αγωνίζονται σε αυτήν μερικά από τα γρηγορότερα φουσκωτά Παγκοσμίως και πιλότοι με μεγάλη εμπειρία!

Στην 3η κατηγορία του Πρωταθλήματος ΟPEN EVOLUTION, επιτρέπεται να συμμετέχουν & τύποι ταχυπλόων με διαφορετικά συστήματα πρόωσης!

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η δυνατότητα που δίδεται σε τοπικές συμμετοχές να ¨νιώσουν¨ την αγωνιστική δράση, καθώς θα μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που γίνεται στα ¨μέρη¨ τους!
Ο κάθε διοργανωτής Όμιλος – Λέσχη μπορεί να διοργανώσει, στα πλαίσια του αγωνιστικού διημέρου και τοπικό Πρωτάθλημα – Αγώνα με κατηγοριοποίηση που θα επιλέξει, προβάλλοντας και προωθώντας το sport, με συμβατικές συμμετοχές σκαφών – πληρωμάτων, εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Άλλη επίσης σημαντική αλλαγή είναι η διοργάνωση διπλών αγώνων Circuit & Offshore σε κάθε αγωνιστική. Θα δίδονται διαδοχικά 2 εκκινήσεις σε κάθε αγώνα Circuit αλλά & Οffshore.
Έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερο θέαμα όπως και ενδιαφέρον για όλους, αθλητές και θεατές, καθώς διπλασιάζεται η αγωνιστική δράση, ανεβάζοντας κάθετα τον ανταγωνισμό!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να ¨αντλήσουν¨ οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών: 


Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
ΛΕΡ.Ο.Σ. : www.leriakos.gr
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr
Ο.Φ.Σ.ΜΑ. : http://www.ofsma.gr


αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing


Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι Διοικήσεις των Ομίλων - Λεσχών που διοργανώνουν το Πρωτάθλημα ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2014 όπως επίσης  και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές Δήμους, Λιμεναρχεία, Νομαρχίες για την συνεχή στήριξή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον νέο Μεγάλο Χορηγό για το 2015, την εταιρία Viper Ribs η οποία στηρίζει συνεχώς την διοργάνωση καθώς έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός πολλές φορές & ιδιαίτερα τον κ. Koτσάμπαση Σπύρο για τη εμπιστοσύνη! 

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους – Λέσχες αλλά και τους κατασκευαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους  αγώνες την αγωνιστική σαιζόν 2014.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη την Χώρα!

Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με ασφάλεια σε όλους τους αθλητές.

Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο!

Με εκτίμηση
Για τον Ρ.Ο.ΤΑ. ο πρόεδρος Θεουλάκης Κώστας
Για τους Τρίτωνες Κω ο προεδρος  Νιοκαστρίτης Σταμάτης
Για τον ΛΕΡ.Ο.Σ.  ο πρόεδρος Mάρδογλου Τάσσος
Για την Λ.Φ.Σ.Χ. ο πρόεδρος Βενετάκης Στέφανος
Για τους Αργοναύτες Βόλου ο πρόεδρος Πασχούδης Τάσος

No comments:

Post a Comment

Παρακαλώ παραθέσατε το σχόλιο σας
Please place your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...