Friday, March 4, 2016

EVAL: Δωρεάν Δοκιμή Προπελών - Free Propeller Testing

 Η ΕΒΑΛ ο γνωστός κατασκευαστής και διανομέας ναυτιλιακών προϊόντων έχει έκανε πράξη πρόσφατα μια πρωτοποριακή ιδέα δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες της να δοκιμάζουν δωρεάν μια μεγάλη γκάμα από προπέλες της Turning Point με την οποία η ελληνική εταιρία έχει διαμορφώσει μια άριστη συνεργασία. Τα προς δοκιμή προϊόντα είναι οι 3 και 4φτερες προπέλες αλουμίνιου Hustler καθώς και οι ατσάλινες Express. Η αμερικανική εταιρεία επίσης προμηθεύει συστήματα  εξαρτημάτων αφαλού με την ονομασία Master Guard που εξασφαλίζουν την υψηλή απόδοση της προπέλας όταν τοποθετηθεί στην μηχανή. Οι δοκιμές μπορούν να γίνουν μέσω του δικτύου συνεργατών της ΕΒΑΛ σ’ όλη την Ελλάδα. Δελτίο τύπου ακολουθεί.




Eval the marine manufacturer and distributor has brought an innovative idea into action by offering its clients the possibility to test for free a big array of propellers made by Turning Point with which the greek company has established a successful cooperation. The products for testing are the 3 and 4 bladed aluminum propellers Hustler and Express the stainless steal ones. The american manufacturer also offers a line of Hub kit systems under the brand name Master Guard that secure the high performance of the propeller when mounted on the engine. The trials can be conducted through Eval’s retail network all around Greece.

So, if you are a boat owner in Greece all you have to do is to contact Eval to test certain propeller types and soon find out which one is the best fit for your boat!. Press release follows (Greek).





EVAL: Δυνατότητα δωρεάν δοκιμής προπελών Turning Point
 Η εταιρεία παραγωγής και διάθεσης ναυτιλιακού & σωστικού εξοπλισμού και αξεσουάρ σκαφών EVAL πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά παρέχοντας τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσει δωρεάν* δοκιμή της προπέλας της αρεσκείας του, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία κωδικών της κορυφαίας Αμερικάνικης εταιρείας Turning Point. Η δοκιμή μπορεί να γίνει μέσα από το δίκτυο συνεργατών της EVAL σε όλη την Ελλάδα. 
Η EVAL και η Turning Point έχουν αναπτύξει τα τελευταία πέντε χρόνια μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία, δίνοντας τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει και να αποκτήσει τα προϊόντα της κορυφαίας εταιρείας κατασκευής προπελών στην Αμερική. Ως επιστέγασμα της μεταξύ τους συνεργασίας, η EVAL διαθέτει πρώτη στην Ελλάδα όλα τα νέα προϊόντα της εταιρείας, μέσω των καταστημάτων και του δικτύου συνεργατών της. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες παρέχουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν τον κατάλληλο τύπο προπέλας για την εξωλέμβια μηχανής τους, μέσα από μια ειδική On-line εφαρμογή στο site της Turning Point στην Αμερική.
Μοναδικά Προϊόντα Turning Point
Τα προϊόντα της Turning Point έχουν αναδείξει την εταιρεία σε κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία στην Αμερική, χάρις σε μια σειρά μοναδικών τεχνικών χαρακτηριστικών.
  1. Προπέλες Αλουμινίου Hustler
Οι προπέλες αλουμινίου Hustler διακρίνονται για τα εξής σημαντικά χαρακτηριστικά τους:
  • Είναι οι μόνες προπέλες παγκοσμίως οι οποίες διαθέτουν οπές για εξαερισμό (συναντάται μόνο σε προπέλες αγωνιστικού τύπου) που επιτρέπουν στην προπέλα να περιστρέφεται ταχύτερα στις χαμηλές στροφές με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την ιπποδύναμη της μηχανής, ενώ επίσης προσφέρει μεγαλύτερη επιτάχυνση αλλά και άμεση απόκριση της μηχανής στο απότομο κατέβασμα της μανέτας
  • Πολύ χαμηλή ολίσθηση σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Μεγαλύτερες γωνίες σχηματισμού των πτερυγίων σε σχέση με τον κορμό (RAKE) δίνοντας έτσι το απαιτούμενο «σήκωμα» του σκάφους στη θάλασσα,  αξιοποιώντας τη δύναμη της μηχανής στο maximum
  • Μοναδική διαδικασία χύτευσης & συμπίεσης η οποία έχει σαν αποτέλεσμα ισχυρές και άκαμπτες λεπίδες χωρίς εσωτερικά κενά
  • Σύστημα εξάτμισης υψηλής ροής που μεγιστοποιεί την έξοδο των καυσαερίων αυξάνοντας έτσι τη μέγιστη ταχύτητα του σκάφους
  • Είναι μεταβλητού βήματος δηλαδή έχουν χαμηλότερο βήμα στα άκρα τους το οποίο αυξάνεται προοδευτικά κατά μήκος των πτερυγίων, προσφέροντας καλύτερο και γρηγορότερο πλασάρισμα και διατηρώντας πολύ καλά χαρακτηριστικά στις υψηλές στροφές
  • Έχουν επεξεργαστεί από πέντε στάδια βαφής με ειδικού τύπου χρώματος, δημιουργώντας ένα ανθεκτικό & υψηλής ποιότητας φινίρισμα που προστατεύει το αλουμίνιο από τη διάβρωση.

  1. Τετράφτερες Προπέλες Αλουμινίου Hustler
Οι τετράφτερες προπέλες αλουμινίου Hustler διακρίνονται για τα εξής σημαντικά χαρακτηριστικά τους:
  • Διαθέτουν έως και 46% περισσότερη δύναμη στα «ανάποδα» και στο άμεσο σταμάτημα του σκάφους σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό
  • Είναι κατασκευασμένες με δύο διαφορετικά σετ λεπίδων:  Οι δύο λεπίδες έχουν μεγαλύτερη γωνία σχηματισμού πτερυγίων σε σχέση με τον κορμό (RAKE) και είναι μεταβλητού βήματος για απίστευτα κρατήματα σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Οι άλλες δύο λεπίδες είναι κατασκευασμένες και σχεδιασμένες με αγωνιστικά πρότυπα για υψηλές ταχύτητες και μέγιστη ανύψωση της πρύμνης για υψηλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου λόγω μείωσης των αντιστάσεων. Ο συνδυασμός αυτός δίνει την υψηλότερη απόδοση τετράφτερης  προπέλας αλουμινίου στην αγορά. Προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των τετράφτερων προπελών χωρίς τις συνήθεις μειωμένες επιδόσεις στις υψηλές στροφές. Οι υψηλές επιδόσεις στην ταχύτητα ταξιδιού σε σύγκριση με άλλες προπέλες της αγοράς προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση καυσίμου.

  1. Ανοξείδωτες Προπέλες Express
Οι Ανοξείδωτες Προπέλες Express διατίθενται για μηχανές από 9.9 έως 300+ HP.Συνδυάζουν ένα καινοτόμο και μοναδικό σχεδιασμό της Turning Point με την απαράμιλλη ποιότητα μετάλλων που χρησιμοποιούνται. Κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι 15-5, μέταλλο το οποίο γίνεται όλο και πιο ισχυρό με την πάροδο του χρόνου.  
Οι Ανοξείδωτες Προπέλες Express διακρίνονται για τα εξής χαρακτηριστικά τους:
  • Την τεράστια αντοχή & την μακρογωνία με σκληρό φινίρισμα
  • Διαθέτουν οπές εξαέρωσης για μέγιστες επιδόσεις
  • Μείωση ακόμα και εξάλειψη της ολίσθησης & του ξενερίσματος σε απότομες και μη αλλαγές κατεύθυνσης
  • Σχεδιαστικά λεπτές λεπίδες για maximum επιδόσεις & μέγιστη οικονομία
  • Μοναδική σχεδίαση στην οπίσθια κόψη των πτερυγίων με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της σπηλαίωσης.

  1. Αφαλός (HUB) MasterGuard
Ο αποσπώμενος αφαλός της Turning Point διακρίνεται για τα εξής σημαντικά του χαρακτηριστικά:
  • Είναι ο μόνος αφαλός παγκοσμίως που έχει εγγύηση εφόρου ζωής. Ο συγκεκριμένος αφαλός εγγυάται ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα τύπου «πατιναρίσματος» της προπέλας ή σπασίματος
  • Μειώνει τους κραδασμούς της μηχανής που προέρχονται από την προπέλα
  • Είναι ανθεκτικός στη διάβρωση τόσο στο ορειχάλκινο μέρος όσο και στο ειδικό πολυμερές
  • Εξοικονομεί μέχρι και 30% σε μελλοντική αντικατάσταση της προπέλας.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναλύονται τα δεδομένα από συγκριτικό τεστ που έγινε μεταξύ προπελών ανταγωνισμού και Turning Point και Hustler στη λίμνη Σαρατόγκα στη Νέα Υόρκη με σκάφος SeaRay 230 BRSignatureSelect και μηχανή MercMagnum 365hpMPI 454 7.4LBravo.


Propeller
Μέγιστη Ταχύτητα
Μέγιστες ΣΤροφές WOT RPM
CruisingSpeed
Αξιολόγηση Κρατήματος
Χρόνος Πλαναρίσματος
(MPH)
(Seconds)
OEM 3-blade SS, 23 pitch
45
4900
4000-36mph
2
12.0
OEM 4-blade AL, 20 pitch
47
5400
4000-36mph
3
10.0
Competitor A 4-blade AL, 21 pitch
44
4600
4000-39mph, 3.5K-36mph
3
14.0
Competitor A 4-blade AL, 23 pitch
46
4850

1
20.0
Competitor B 4-blade AL, 20 pitch
46
5200
4000-37mph, 3.800-36mph
3
10.0
TP Hustler 4-blade AL, 21 pitch
51
4900
4000-40mph, 3.400-36mph
5
10.0
TP Hustler 3-blade AL, 21 pitch
51
5200
4000-39mph, 3.800-36mph
4
9.5
TP Express 4-blade SS, 21 pitch
51
4800
4000-43mph, 3.500-36mph
5
9.0

Εμηνεία βαθμών αξιολόγησης κρατημάτων
5: Η προπέλα κρατά μέχρι την έξοδο της στροφής


4: Ξενερίζει μετά την κορυφή της στροφής (slip, gain a few RPM)

3: Ξενερίζει στην κορυφή της στροφής


2: Ελαφρύ ξενέρισμα σε όλη τη στροφή


1: Συνεχές ξενέρισμα σε όλη τη στροφή και μετά από αυτή







(Πηγή: http://boatpropellers.iboats.com/propeller-showcase/turning_point/)








* Η προσφορά παρέχεται χωρίς κόστος στο καταναλωτικό κοινό, εφόσον η προπέλα επιστραφεί στην αρχική, άριστη κατάστασή της.

EVAL
Η εταιρεία EVAL - Ε. Γ. Βαλλιανάτος Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1976 από τον Ευάγγελο Βαλλιανάτο και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση ναυτιλιακού εξοπλισμού, σωστικού εξοπλισμού και αξεσουάρ σκαφών τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή αγορά. Η έδρα της εταιρείας είναι στα Άνω Λιόσια όπου στο εργοστάσιό της παράγεται μια μεγάλη ποικιλία σωστικών μέσων και ναυτιλιακών ειδών. Η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας έχοντας πιστοποιηθεί με βάση το πρότυπο ISO 9001:2008, ενώ τα προϊόντα που παράγει συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εγκρίσεις. Η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί η εταιρεία σε συνδυασμό με τους αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούνται από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου, εξασφαλίζουν την αρτιότητα των προϊόντων της, παρέχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Τα προϊόντα της εταιρείας, τα οποία ξεπερνούν τους 6.000 κωδικούς, πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα ναυτιλιακών ειδών και διανέμονται σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέση Ανατολή, Αραβικά Εμιράτα, χώρες της Ασίας, Ρωσία, Βαλτική, Σκανδιναβία, Κεντρική Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Καναδά.    

EVAL
Θέση Τζαβερδέλλα, Άνω Λιόσια, 133 10, Τ.Θ. 46021
T: 210 5590872-6
F: 210 5590871
www.eval.gr

No comments:

Post a Comment

Παρακαλώ παραθέσατε το σχόλιο σας
Please place your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...