Tuesday, February 25, 2014

BO CONCEPT 2014: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών - Hellenic Rib Racing Championship

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών θα κάνει την έναρξη του στην Ρόδο το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαΐου ενώ οι επόμενες αγωνιστικές του θα διεξαχθούν στην Κω (31 Μαίου - 1 Ιουνίου), στα Χανιά (13 -14 Σεπτεμβρίου) και στην  Αθήνα (4-5 Οκτωβρίου) αντίστοιχα. Οι οργανωτές και ο μεγάλος χορηγός των αγώνων, Bo Concept, είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την νέα σεζόν και περιμένουν ότι οι αγώνες θα προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα στους φίλους που θα συγκεντρωθούν στις προαναφερόμενες τοποθεσίες για να παρακολουθήσουν τα διαγωνιζόμενα πληρώματα. Τρεις νέες καινοτομίες έχουν εισαχθεί στο Πρωτάθλημα αυτό προκειμένου να ενισχύσουν τις συμμετοχές των διαγωνιζομένων.



This year Hellenic Rib Racing Championship will commence in Rhodes at the weekend 3 &4 May while its next phases will be held at Kos (May 31-Jun 1), Chania (Sept 13-14) and Athens (4-5 Oct) respectively. The organizers and the event’s great sponsor, Bo Concept, are very enthusiastic about the coming season and they expect that the races will offer a spectacular experience to those who will gather in the aforementioned locations to attend the  competing crews. Three main innovations have been introduced in this Championship to encourage the contestants’ participation. 






 Κατά πρώτον στην κατηγορία Rib Sport 4c τα φουσκωτά που θα εγκριθούν πρέπει να φέρουν ένα 4 κύλινδρο ατμοσφαιρικό τετράχρονο κινητήρα με τις μόνες προϋποθέσεις ότι το μικρότερο συνολικό μήκος του σκάφος είναι τουλάχιστον 5 μέτρα και το ελάχιστο βάρος του συμπεριλαμβανομένου και του κινητήρα είναι 600 κιλά. Σχετικά με την κατηγορία Rib Super Sport 6c τα διαγωνιζόμενα σκάφη μπορούν να εξοπλίζονται με ένα μονό 6 κύλινδρο κινητήρα με τον όρο ότι το ελάχιστο βάρος κάθε σκάφους (με τον κινητήρα) είναι 1.000 κιλά. Τέλος, μια τρίτη κατηγορία, η Open Evolution συνίσταται επιτρέποντας σ’ όλους τους άλλους τύπους σκαφών να διαγωνιστούν με διαφορετικά συστήματα πρόωσης. Με όλες αυτές τις παραπάνω αλλαγές οι οργανωτές πιστεύουν ότι οι φετινοί αγώνες θα συντελεστούν με ένα πιο διαφανή, αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο. Δελτίο τύπου ακολουθεί.



 At first in the Rib Sport 4c class the qualified Ribs must be mounted with a 4 cylinder, atmospheric 4 stroke engine with the only prepositions that the boat’s minimal overall length is at least 5 meters and its minimum weight including the engine is 600 kg. Regarding the Rib Super Sport 6c category the participating boats can be powered by a single 6 cylinder engine under the condition that each boat minimum weight (engine  included) is 1.000 kg. Finally, a third category, Open Evolution is introduced allowing all other types of boats to compete powered by different propulsion systems. With all the above changes the organizers believe that this year races will be carried on with a more transparent, efficient and fair manner. Press release follows (Greek).






ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ BO CONCEPT 2014

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει & φέτος το Πρωτάθλημα!
Με άριστη συνεργασία μεταξύ διοργανωτών, κατασκευαστών & αθλητών!
Σε συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνων που έγινε στην Αθήνα την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τον Χορηγό του Πρωταθλήματος κ. Δρώσο Γεώργιο του οποίου η εταιρεία ΒΟ CONCEPT θα είναι ο Μεγάλος Χορηγός.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει και φέτος για 10η συνεχή χρονιά από την Ρόδο στις 3 & 4 Μαΐου και θα συνεχισθεί στις 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου στην Κω, στην συνέχεια στα Χανιά στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στις 4 & 5 Οκτωβρίου.
Ο Λεριακός Όμιλος Σκαφών (ΛΕΡ.Ο.Σ.) που συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις, αποφάσισε στην Γενική του Συνέλευση που έγινε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου να μην διοργανώσει αγώνα για φέτος και τον νέο Δ.Σ. που εκλέχθηκε από τις αρχαιρεσίες της ίδιας ημέρας αποφάσισε επίσης να συνδιοργανώσει, βοηθώντας τους Τρίτωνες Κω την 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος στην Κω!

Οι αγώνες ταχυπλόων σκαφών προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα και το Πρωτάθλημα αναβαθμίζεται συνεχώς.
Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού sport, που σε μια χώρα σαν την δική μας που περιβάλλεται από Θάλασσα, τα υδάτινα sport βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν.

Για αυτούς του λόγους αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος σημαντικές αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα.
Ιδιαίτερα με τις αλλαγές στις κατηγορίες, εκμηδενίζονται οι λόγοι για εντάσεις & εμπνέεται ένα δυνατό αίσθημα δικαίου, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν  με ίσους όρους!
Στην κατηγορία Rib Sport 4C μπορούν να συμμετέχουν φουσκωτά σκάφη με έναν τετρακύλιδρο ατμοσφαιρικό εξωλέμβιο κινητήρα (ΔΕΝ επιτρέπονται κινητήρες με υπερπληρώσεις) με μόνες προϋποθέσεις, το μίνιμουμ μήκος των 5 μέτρων και το ελάχιστο βάρος των 600 κιλών (σκάφος + κινητήρας)
Έχει γίνει σχετικό αίτημα σε μεγάλη εταιρία εισαγωγής κινητήρων, για προμήθεια ενός τέτοιου τύπου καινούργιου κινητήρα σε τιμή έκπληξη!
Στόχος η δημιουργία μίας κατηγορίας με φθηνό κόστος καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι μεταχειρισμένοι κινητήρες αλλά και μικρά σκάφη σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στην κατηγορία Rib Super Sport 6C μπορούν να συμμετέχουν φουσκωτά σκάφη με έναν εξακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα με μόνη προϋπόθεση το ελάχιστο βάρος των 1000 κιλών (σκάφος + κινητήρας)
Αυτή η κατηγορία η οποία υπάρχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, είναι πραγματικά μοναδική, με μεγάλο ανταγωνισμό & χαίρει του Διεθνή θαυμασμού, καθώς αγωνίζονται σε αυτήν μερικά από τα γρηγορότερα φουσκωτά Παγκοσμίως και πιλότοι με μεγάλη εμπειρία!

Στην 3η κατηγορία του Πρωταθλήματος ΟPEN EVOLUTION, επιτρέπεται να συμμετέχουν εκτός από φουσκωτά και άλλοι τύποι ταχυπλόων όπως και διαφορετικά συστήματα πρόωσης!

Το δυναμόμετρο το οποίο υπήρχε στους αγώνες για τον απαραίτητο έλεγχο της ιπποδύναμης των συμμετοχών, ΔΕΝ έχει πλέον λόγο ύπαρξης, είναι όλα απλά & ξεκάθαρα στις κατηγορίες και έτσι αποσύρεται.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η δυνατότητα που δίδεται σε τοπικές συμμετοχές να ¨νιώσουν¨ την αγωνιστική δράση, καθώς θα μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που γίνεται στα ¨μέρη¨ τους!
Ο κάθε διοργανωτής Όμιλος – Λέσχη μπορεί να διοργανώσει, στα πλαίσια του αγωνιστικού διημέρου και τοπικό Πρωτάθλημα – Αγώνα με κατηγοριοποίηση που θα επιλέξει, προβάλλοντας και προωθώντας το sport, με συμβατικές συμμετοχές σκαφών – πληρωμάτων, εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Άλλη επίσης σημαντική αλλαγή είναι η διοργάνωση διπλών αγώνων Circuit & Offshore σε κάθε αγωνιστική. Θα δίδονται διαδοχικά 2 εκκινήσεις σε κάθε αγώνα Circuit αλλά & Οffshore, θα υπάρχει μεγαλύτερο θέαμα όπως και ενδιαφέρον για όλους, Αθλητές και θεατές και διπλασιάζεται η αγωνιστική δράση καθώς γίνονται αυτόματα οι αγώνες 16 από 8 που ήταν μέχρι τώρα, ανεβάζοντας κάθετα τον ανταγωνισμό!

Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη είναι και η ¨εμπλοκή¨ της Ομοσπονδίας (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.) η οποία αποδέχθηκε σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνων σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της που έγινε στα Χανιά στις 9 Φεβρουαρίου 2014. Καλείται να διαχειριστεί σαν ανώτερη αρχή τυχόν προώθηση ενστάσεων – προβλημάτων, αναβαθμίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την συνεργασία μεταξύ των μελών της.


Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να ¨αντλήσουν¨ οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών:

Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
ΛΕΡ.Ο.Σ. : www.leriakos.gr
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr

αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing


Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι Διοικήσεις των Ομίλων - Λεσχών που διοργανώνουν το Πρωτάθλημα ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2013 όπως επίσης  και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές Δήμους, Λιμεναρχεία, Νομαρχίες για την συνεχή στήριξή τους.

Ευχαριστούμε πολύ τον νέο Μεγάλο Χορηγό για το 2014, την εταιρία ΒΟ CONCEPT & ιδιαίτερα τον κ. Δρώσο Γεώργιο για τη εμπιστοσύνη!

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους – Λέσχες αλλά και τους κατασκευαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους  αγώνες την αγωνιστική σαιζόν 2013.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη την Χώρα!

Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με ασφάλεια σε όλους τους αθλητές.

Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο!

Με εκτίμηση
Για τον Ρ.Ο.ΤΑ. ο πρόεδρος Θεουλάκης Κώστας
Για τον ΛΕΡ.Ο.Σ.  ο πρόεδρος Mάρδογλου Τάσσος
Για τους Τρίτωνες Κω Νιοκαστρίτης Σταμάτης
Για την Λ.Φ.Σ.Χ. ο πρόεδρος Βενετάκης Στέφανος
Για το S.H.R.C.A. : ο πρόεδρος Οικονόμου Γρηγόρης





No comments:

Post a Comment

Παρακαλώ παραθέσατε το σχόλιο σας
Please place your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...