Tuesday, February 5, 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών 2013 - Hellenic Rib Race Championship 2013

 Παρά τις πολύ αντίξοες οικονομικές συνθήκες στην χώρα και την μιζέρια στην εγχώρια αγορά του κλάδου της θαλάσσιας αναψυχής οι ένθερμοι οπαδοί του φουσκωτού σκάφους όπως τα μέλη των αγωνιστικών Ομίλων, τα πληρώματα και οι κατασκευαστές σκαφών αποφάσισαν να οδεύσουν μπροστά και να οργανώσουν το φετινό αγωνιστικό πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες και περιόδους. 

Despite the adverse economic conditions of the country and the misery in the domestic leisure marine market the motivated RIB enthusiasts comprising the members of the leading RIB clubs, the crews and the manufactures have decided to go forward organizing this year racing championship in four different locations and periods. 




 Πιο συγκεκριμένα, το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών θα ξεκινήσει στην Ρόδο το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου και θα συνεχιστεί στην Λέρο στις 8-9 Ιουνίου και κατόπιν στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα στα Χανιά ενώ η τελευταία αγωνιστική του θα κλείσει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου. Έκαστη από αυτές τις διήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνει ανά αντίστοιχη ημέρα τον πιο τεχνικό αγώνα Circuit (Τρίγωνο) και τον πιο μεγάλο σε απόσταση Offshore.

 More specifically this year Hellenic RIB Race Championship will commence in Rhodes at weekend 25-26 May and will continue in Leros on 8-9 June and then on 14-15 September will take place in Chania, Crete while its closing phase will be in Athens on weekend 5-6 October. Each of these two day events contains per respective day the more technical Circuit Race and the longer distance Offshore one.
 Αυτό το άθλημα που προσφέρει συναρπαστικό θέαμα στους θεατές θα αναβαθμιστεί φέτος καθώς οι οργανωτές έχουν δώσει περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια και στο να παρέχουν την δυνατότητα στις τοπικές ομάδες να νιώσουν την αγωνιστική εμπειρία επιτρέποντας τους την συμμετοχή στις αντίστοιχες αγωνιστικές στα μέρη τους μόνο στον αγώνα Offshore δίνοντας τους την ευκαιρία να επιδιώξουν την νίκη και στο κύπελλο Over All παράλληλα. 

 This sport which offers exciting spectacle to viewers will be upgraded this year as the organizers have given particular emphasis on more safety measures and on providing the experience of competing rush to local racing teams which will be allowed to participate in the respective events to their places only in the Offshore race pursuing  the trophy of the Over All category as well.


Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φουσκωτών Σκαφών θα το υποστηρίξουν διάφοροι χορηγοί, μεγάλοι και τοπικοί ενώ οι τοπικές αρχές όπως οι δήμοι και το Λιμεναρχείο θα παρέχουν την πολύτιμη βοήθεια τους στην προσπάθεια αυτή των οργανωτών όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια εφαρμογής του θεσμού. 


 This year RIB Race Championship will be supported financially by various sponsors both big and local ones while the local authorities such as the municipalities and the Coast Guard will critically assist the organizers efforts as done all years before during the life of this instituted event. 

Οι οργανωτές Όμιλοι είναι - The organizing Rib Clubs are:

Ρ.Ο.ΤΑ (Rhodes Rib Club). : www.rota-ribclub.com
ΛΕΡ.Ο.Σ.(Leros Rib Club) : www.leriakos.gr
Λ.Φ.Σ.Χ (Chania Rib Club) : www.lfsx.gr
S.H.R.C.A. (Sea Hawks Racing Club Athens) : http://www.facebook.com/seahawks.rc


 Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το Πρωτάθλημα θα είναι πολύ θεαματικό και θα βοηθήσει στην αναθέρμανση της δυναμικής του επιβαρυμένου θαλασσινού κλάδου και βέβαια αισθάνομαι περίφημα που θα το παρακολουθήσω.

I am personally feeling that this Championship will be very spectacular and will help to recandle the dynamics of the battered marine sector and of course once again I will be very glad to attend it.



Το Δελτίο Τύπου στα Ελληνικά:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ 2013

Κόντρα στην μιζέρια των καιρών και αντιστεκόμενοι στις δυσκολίες ενός οικονομικά πολύ ασφυκτικού περιβάλλοντος, διοργανωτές, κατασκευαστές & αθλητές, βρίσκουν και φέτος τον ¨δρόμο¨ για τους αγώνες ταχυπλόων φουσκωτών σκαφών.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει και φέτος για 9η συνεχή χρονιά από την Ρόδο στις 25 & 26 Μαΐου και θα συνεχισθεί στις 8 & 9 Ιουνίου στην Λέρο, στην συνέχεια στα Χανιά στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στις 5 & 6 Οκτωβρίου.

Οι αγώνες ταχυπλόων σκαφών προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα και το Πρωτάθλημα αναβαθμίζεται συνεχώς.
Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού sport, που σε μια χώρα σαν την δική μας που περιβάλλεται από Θάλασσα, τα υδάτινα sport βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν. 
Για αυτούς του λόγους αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος κάποιες αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα, με κυριότερη την δυνατότητα που δίδεται σε τοπικές συμμετοχές να ¨νιώσουν¨ την αγωνιστική δράση.
Επιτρέπεται δηλαδή σε σκάφη να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που γίνεται στα ¨μέρη¨ τους, μόνο στον αγώνα Offsore 45 ναυτικών μιλίων, διεκδικώντας και το κύπελλο Over All της αγωνιστικής. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να ¨αντλήσουν¨ οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών: 

Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
ΛΕΡ.Ο.Σ. : www.leriakos.gr
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr

αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing


Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι Διοικήσεις των Ομίλων - Λεσχών που διοργανώνουν το Πρωτάθλημα ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2012 όπως επίσης  και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές Δήμους, Λιμεναρχεία, Νομαρχίες για την συνεχή στήριξή τους.

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους – Λέσχες αλλά και τους κατασκευαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους  αγώνες την αγωνιστική σαιζόν 2012.

Ευχαριστούμε πολύ επίσης για την πολύτιμη χορηγία την εταιρία Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs 
του κ. Κοτσάμπαση Σπύρου, Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος 2012.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη την Χώρα.

Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με ασφάλεια σε όλους τους αθλητές.

Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο.

Με εκτίμηση
Για τον Ρ.Ο.ΤΑ. ο πρόεδρος Θεουλάκης Κώστας
Για τον ΛΕΡ.Ο.Σ.  ο πρόεδρος Παγώνης Ιωάννης
Για την Λ.Φ.Σ.Χ. ο πρόεδρος Βενετάκης Στέφανος
Για το S.H.R.C.A. : ο πρόεδρος Οικονόμου Γρηγόρης



No comments:

Post a Comment

Παρακαλώ παραθέσατε το σχόλιο σας
Please place your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...