Wednesday, March 21, 2012

Viper Ribs 2012: Στην τελική ευθεία - Ready to start


Αυτό το δελτίο τύπου μου εστάλει από τον Ρ.Ο.Τ.Α., τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων Σκαφών σχετικά με τις τροποποιήσεις και τις προσθήκες στο κανονισμό των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Φουσκωτών Σκαφών λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που έχει επιφέρει το τρέχον δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Η όλη προσπάθεια φιλοδοξεί στο να προσελκύσει περισσότερους διαγωνιζόμενους για να λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα και να προσφέρει πιο συναρπαστικές σκηνές στους θεατές. 



This press release was sent to me by R.O.T.A., the Rhodes Rib Club regarding the new modifications and additions to the regulations of the Hellenic Rib Race Championship reflecting on the challenges imposed by the current (domestic) economic  depression. The whole effort aspires to attract more contestants to join this year Championship and to offer more exciting spectacle to viewers. 




Δύο νέες κατηγορίες θα προστεθούν, η Rib Sport 4C και η Open Evolution. Η πρώτη ανοίγει τον δρόμο για τους διαγωνιζόμενους με χαμηλότερο προϋπολογισμό για να εισέλθουν στους αγώνες μη θέτοντας κανένα περιορισμό σχετικά με το μήκος, βάρος και ιπποδύναμη του σκάφους με την μοναδική προϋπόθεση ότι ο τύπος πρόωσης να είναι ένας τετρακύλινδρος εξωλέμβιος κινητήρας.
Two new categories will be added, the Rib Sport 4C and the Open Evolution. The first opens the way for contestants with limited budget to enter the races posing no limitation on the boat length, weight or horsepower with the sole condition that the propulsion unit is a 4 cylinder  outboard engine. 

Η δεύτερη η οποία είναι μετονομασία της κατηγορίας Extra Sport  επιτρέπει στο πληρώματα να χρησιμοποιούν κάθε είδος συστήματος πρόωσης χωρίς περιορισμό ιπποδύναμης με τον μοναδικό όρο ότι το ελάχιστο μήκος του σκάφους είναι 8 μέτρα. Κατ’ εξαίρεση, σκάφη τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως Ribs επιτρέπονται να λάβουν μέρος. 

 The latter one which is a rename of the Extra Sport category allows the crews to use any kind of propulsion systems with no horsepower limit with the sole preposition that the minimum boat size is 8 meters. Exceptionally, boats that are not characterized as Ribs are allowed to take place. 

 Οι δύο αλλαγές στις βασικές κατηγορίες των Rib Sport 200hp Rib και Super Sport 350hp είναι ότι ο λόγος βάρους προς ισχύος αυξήθηκε στα 4 κιλά για την πρώτη και ότι η μοναδική προϋπόθεση  είναι το συνολικό βάρος του σκάφους να μην υπερβαίνει τα 1.000 kg  για την δεύτερη. 

 The two alterations in the mainstream categories of Rib Sport 200hp and Rib Super Sport 350hp are the weight to power ratio has increased to 4 kg for the first  and that the sole precondition is the boat total weight does not exceed 1.000 kg for the second.
 Το Πρωτάθλημα που ως θεσμός ισχύει για 7 συνεχή χρόνια θα ολοκληρωθεί σε 3 αγωνιστικές φέτος λαμβάνοντας χώρα κατά χρονική σειρά μετά την Ρόδο στην Κω (26 & 27 Μαΐου) και στα Χανιά (15 & 16 Σεπτεμβρίου). Για ακόμα μια φορά για τρία χρόνια στην σειρά, ο μεγάλος χορηγός του Πρωταθλήματος είναι η Viper Ribs, η εταιρεία κατασκευής φουσκωτών του κ. Σπύρου Κοτσάμπαση. 
 The Championship which as institution runs for 7 consecutive years will be completed in 3 phases this year taking place in a timing order after Rhodes, to Kos (26 & 27 May) and Chania (15 & 16 September). Once again for three years in the row, the Championship’s great sponsor is Viper Ribs, a Rib manufacturing firm owned by mr Spyros Kotsambasis.
 Ο ΛΕΡ.Ο.Σ., ο Λεριακός Όμιλος Σκαφών δεν ήταν σε θέση να αναλάβει το βάρος της φιλοξενίας και διοργάνωσης των αγώνων στο νησί δίνοντας την θέση του στην Κω λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών αλλά τα μέλη του είναι πρόθυμα να επανέλθουν του χρόνου στην επόμενη αγωνιστική περίοδο . 

LER.O.S., the Leros Rib Club was unable to bare the cost of hosting and organizing the races on the island giving its place to Kos due to the adverse economic conditions but its members are willing to resume next year. 


So the organizers for this year Championship are: 
Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr 
Τρίτωνες Κω: http://www.tritoneskos.gr 
Supporters 
ΛΕΡ.Ο.Σ. : http://www.leriakos.gr 

To δελτίο τύπου - The press release


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ VIPER RIBS 2012

Κόντρα στην μιζέρια των καιρών και αντιστεκόμενοι στις δυσκολίες ενός οικονομικά πολύ ασφυκτικού περιβάλλοντος, διοργανωτές, κατασκευαστές & αθλητές, βρίσκουν και φέτος τον ¨δρόμο¨ για τους αγώνες ταχυπλόων φουσκωτών σκαφών.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει και φέτος για 8η συνεχή χρονιά από την Ρόδο στις 5 & 6 Μαΐου και θα συνεχισθεί στις 26 & 27 Μαΐου στην Κω και 15  - 16 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.
Η γενικότερα δύσκολη οικονομικά κατάσταση ¨οδήγησε¨ τους φίλους συνδιοργανωτές από την Λέρο στην απόφαση να μείνουν εκτός διοργανώσεων για την φετινή χρονιά, με την επιθυμία για επιστροφή στους αγώνες την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Μεγάλος χορηγός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, θα είναι για 3η συνεχή χρονιά η εταιρία Φουσκωτών Σκαφών Viper του κ. Κοστάμπαση Σπύρου, ο οποίος σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο στηρίζει τις διοργανώσεις των αγώνων!
Οι αγώνες ταχυπλόων σκαφών προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα και το Πρωτάθλημα αναβαθμίζεται συνεχώς.
Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού sport, που σε μια χώρα σαν την δική μας που περιβάλλεται από Θάλασσα, τα υδάτινα sport βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν. 
Για αυτούς του λόγους αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος αρκετές αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα, με κυριότερες τις παρακάτω: 
Οι διαμορφώσεις του στίβου σε Circuit & Offshore αγώνες έγιναν μικρότερες & με συχνότερα περάσματα.
Απελευθερώθηκαν επίσης ακόμη περισσότερο οι κατηγορίες.
Θεσμοθετήθηκε νέα κατηγορία Rib Sport 4C με στόχο την δυνατότητα για οικονομικότερες συμμετοχές στην οποία δεν υπάρχει όριο μήκους – βάρους – ιπποδύναμης, με μόνη προϋπόθεση ό τύπος πρόωσης να είναι αποκλειστικά κινητήρας εξωλέμβιος τετρακύλινδρος.
Στην κατηγορία Rib Sport 200hp αυξήθηκε η αναλογία βάρους προς ίππο στα 4 κιλά.
Για την κατηγορία Rib Super Sport 350hp μόνη  προϋπόθεση συμμετοχής, είναι το συνολικό βάρος του αγωνιζόμενου σκάφους να είναι 1000 κιλά.
Επίσης η μεγάλη κατηγορία μετονομάσθηκε σε Open Evolution, σε αυτήν θα μπορούν να     αγωνισθούν κατά εξαίρεση και σκάφη που δεν είναι χαρακτηρισμένα φουσκωτά και  επιτρέπεται οποιοδήποτε τύπος πρόωσης. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ιπποδύναμης κινητήρων & περιορισμός βάρους, υπάρχει  μόνο ελάχιστο μήκος για συμμετοχή που είναι τα οκτώ (8) μέτρα.                                                                
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να ¨αντλήσουν¨ οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing
Ρ.Ο.ΤΑ. : www.rota-ribclub.com
Λ.Φ.Σ.Χ : www.lfsx.gr 
Τρίτωνες Κω: http://www.tritoneskos.gr 
ΛΕΡ.Ο.Σ. : http://www.leriakos.gr 
Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι Διοικήσεις των Ομίλων - Λεσχών που διοργανώνουν το Πρωτάθλημα ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2011 όπως επίσης  και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές Δήμους, Λιμεναρχεία, Νομαρχίες για την συνεχή στήριξή τους.
Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους – Λέσχες αλλά και τους κατασκευαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους  αγώνες την αγωνιστική σαιζόν 2011.
Ευχαριστούμε πολύ επίσης για την πολύτιμη χορηγία την εταιρία Viper Ribs του κ. Κοτσάμπαση Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν  αφιλοκερδώς στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη την Χώρα.
Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με ασφάλεια σε όλους τους αθλητές.
Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο.
Με εκτίμηση
Για τον Ρ.Ο.ΤΑ. ο πρόεδρος Θεουλάκης Κώστας
Για τους Τρίτωνες Κω ο πρόεδρος Ντρίτσης Αντώνης 
Για την Λ.Φ.Σ.Χ. ο πρόεδρος Βενετάκης Στέφανος

No comments:

Post a Comment

Παρακαλώ παραθέσατε το σχόλιο σας
Please place your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...