Saturday, April 2, 2011

Ο Ρ.Ο.Τ.Α. “Ταξιδεύει & Προσφέρει” στην Κάρπαθο - R.O.T.A “Travels & Offers” in Karpathos

 O Ρ.Ο.Τ.Α. , ο όμιλος ταχυπλόων σκαφών και φουσκωτών από τον Ρόδο μέσω του προγράμματος του “Ταξιδεύω & Προσφέρω” προσβλέπει στο να προσφέρει δωρεάν (προληπτικές) εξετάσεις σε όλα τα παιδιά της περιοχής της Δωδεκανήσου. Αυτή η υπηρεσία προσφέρεται από την ιατρική ομάδα του ΡΟΤΑ που αποτελείται από γιατρούς μέλη του. Μετά από την πρώτη αποστολή στην Χάλκη νωρίτερα αυτό τον μήνα, η αποστολή κατευθύνθηκε προς την Κάρπαθο, αναχωρώντας από την Ρόδο στις 9:00 την 25η Μαρτίου.


R.O.T.A. the Rib fan club from Rhodes through its new program “Travel & Offer” (Ταξιδεύω & Προσφέρω) aspires to offer free of charge (preventive) medical examination to all children in the Dodecanese area. This service is provided by the Club’s medical team consisted by its own physicians members. After their first mission in Chalki earlier this month, they headed with their inflatable boats towards Karpathos, departing from Rhodes at 9:00 on Friday 25th of March (National Holiday). 







 Στη προβλήτα  οι τοπικές αρχές και ο δήμαρχος του νησιού υποδέχθηκαν τα μέλη του Ροδιακού ομίλου. Νωρίς το Σάββατο οι γιατροί  ξεκίνησαν τις εξετάσεις οι οποίες διήρκεσαν πάνω από 10 ώρες εξυπηρετώντας 400 παιδιά καθώς και ηλικιωμένους. Την ιατρική ομάδα αποτελούσαν ο κ. Δημήτρης Παρίσσης οδοντοστοματολόγος, ο κ Ανδρέας Καραγιάννης, ορθοπεδικός, η κα Άννα Ζωάννου, δερματολόγος, και η κα Άννα Μαρία Καννή καθηγήτρια φυσικής αγωγής & διορθωτικής γυμναστικής. Η όλη προσπάθεια καλύφθηκε τηλεοπτικά από το τοπικό κανάλι TV4 που συνόδευσε τα μέλη του ΡΟΤΑ  σ΄αυτό το ταξίδι.

 At the dock of the island the local authorities and the major mr Michael Chaniotis welcomed the mission. Early Saturday, the doctors began the examinations lasting over 10 hours and servicing 400 children and elderly people as well. The physician team was consisted by mr Dimitris Parissis, odontologist, mr Andreas Karagiannis,  orthopedist, mrs Anna Zoannou, dermatologist, and mrs Anna Maria Kanni physical trainer. The whole venture was covered by the local tv channel TV4 which joined the ROTA members in this trip.
 Ο χορηγός της εκδήλωσης κ. Σταμάτη Χαρίτος δώρησε ένα σπειρογράφο, μια συσκευή που μετρά τον όγκο του εισπνεόμενου και εκπνεόμενου αέρα από τους πνεύμονες στο Ιατρικό Κέντρο Πηγαδιών.



 The mission’s sponsor mr Stamatis Charitos donated a spirometer, an apparatus for measuring the volume of inspired and expired by the lungs to the Pigadia Medical Center. 
 Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, βουλευτής της Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που επισκέφτηκε το νησί τις ημέρες εκείνες, συνεχάρει τον πρόεδρο του ΡΟΤΑ κ. Κώστα Θεουλάκη ευχόμενος η προσφορά και ο αλτρουισμός που αναδεικνύεται μέσα από τέτοιες δράσεις να βρει μιμητές και σε άλλους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας.
 Professor Dimitris Kremastinos, senator, elected by the Dodecanese electorial body and member of the parliament who visited the island at the same time congratulated the R.O.T.A.s president mr Costas Theoulakis wishing that this kind of offer and altruism to inspire similar actions in other sectors of the Greek society.  


Παρακάτω παραθέτω αυτόσιο το δελτίο τύπου από τον ΡΟΤΑ
Below I present (in greek) the original press release by R.O.T.A.

Πρόγραμμα ¨Ταξιδεύω & Προσφέρω¨  Πηγάδια Καρπάθου  25-26-27 Μαρτίου 2011.

Η συγκέντρωση όλων των σκαφών που συμμετείχαν στο αυτό ταξίδι έγινε στην Κάμειρο Σκάλα, από όπου και αναχωρήσαμε στις 9:00 της Παρασκευής 25 Μαρτίου.
Άφιξη περίπου στις 13:00  στα Πηγάδια Καρπάθου τον ο 2ο σταθμό του προγράμματος ¨Ταξιδεύω & Προσφέρω¨ που προσφέρει δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά της Δωδεκανήσου το οποίο ξεκίνησε από την Χάλκη.

Εκεί στον προβλήτα μας περίμεναν οι φιλόξενες τοπικές αρχές να μας καλωσορίσουν με σύντομο χαιρετισμό από τον Δήμαρχο κ. Χανιώτη Μιχάλη.

Σάββατο πρωί, άρχισαν οι εξετάσεις στα παιδιά του νησιού, στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου στα Πηγάδια.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους Ιατρούς που μετείχαν σε αυτό το ταξίδι προσφοράς, αφού αφιλοκερδώς, για περισσότερες από 10 ώρες έκαναν πάνω από 400 εξετάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους της Καρπάθου.

H επιστημονική ομάδα που προσέφερε τις υπηρεσίες στην Κάρπαθο, ήταν οι κ. Παρίσσης Δημήτρης οδοντοστοματολόγος, ο κ. Καραγιάννης Ανδρέας  ορθοπεδικός, η κ. Ζωάννου Άννα δερματολόγος, η. κ. Καννή Άννα Μαρία καθηγήτρια φυσικής αγωγής & διορθωτικής γυμναστικής.

Ήταν πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και ήδη εκτιμάται η δυνατότητα να επιστρέψουμε σύντομα στο νησί, ώστε να προσφέρουμε ανάλογα και σε αυτούς που λόγω του όγκου των εξεταζόμενων, δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.

Ο χορηγός της εκδήλωσης κ. Χαρίτος Σταμάτης προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Πηγαδιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος, ένα σπειρόμετρο, μία συσκευή αξιολόγησης της αναπνευστικής λειτουργίας.

Στην Κάρπαθο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του, ζήτησε να συναντηθεί με την ομάδα του Ρ.Ο.ΤΑ. και τους γιατρούς που στελέχωσαν την πρωτοβουλία της εθελοντικής δράσης “Ταξιδεύω και Προσφέρω” και συγχάρηκε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεουλάκη, ευχόμενος η προσφορά και ο αλτρουισμός που αναδεικνύεται μέσα από τέτοιες δράσεις να βρει μιμητές και σε άλλους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας.
                                                                                                               
Η άφιξη στην Ρόδο, αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά από στάση στο υπέροχο Τρίστομο!

Το 2ο ταξίδι για το πρόγραμμα ¨Ταξιδεύω & Προσφέρω¨ ήταν απόλυτα επιτυχημένο και όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ευχαριστούμε πολύ για την απίστευτη φιλοξενία, όλους τους παλιούς αλλά & νέους φίλους που αποκτήσαμε σε αυτό το ταξίδι!

Ευχαριστούμε πολύ επίσης το τηλεοπτικό κανάλι της Δωδεκανήσου TV4 που μας συνόδεψε και σε αυτό το ταξίδι.

Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη και τους Ιατρούς που ταξίδεψαν για να προσφέρουν και στην Κάρπαθο, όπως επίσης και του χορηγούς που στηρίζουν το πρόγραμμα.

Χορηγοί μας:
Χαρίτος ορθοπεδικά
Χ-plore ενοικιάσεις φουσκωτών Σκαφών
Γεροντής ανοξείδωτα – Ναυτιλιακά
Σταυρής Ψύξη – Θέρμανση
Μεταφορική Ιωαννίδης
Μπουρνής Κατασκευαστική
Water Park Faliraki

No comments:

Post a Comment

Παρακαλώ παραθέσατε το σχόλιο σας
Please place your comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...